ГоловнаСвіт

Світові держави знову обговорять сирійську ситуацію

У Женеві також виступить група ООН з прав людини.

Світові держави знову обговорять сирійську ситуацію
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Високопоставлені дипломати ООН заявили, що світові держави мають намір зустрітися в Женеві в суботу, 30 червня, і спробувати знайти шляхи припинення насильства в Сирії.

Про це повідомляє Associated Press 27 червня.

Дипломати зазначають, що на зустрічі до постійних членів Ради Безпеки ООН приєднаються інші високі посадовці та, можливо, сусіди Сирії.

Дипломати говорили на умовах анонімності, оскільки офіційної заяви ще не зроблено. Представники ООН заявили, що готуються розіслати запрошення і сподіваються зробити заяву пізніше в середу.

Росія і США заявили, що мають намір допомогти міжнародному посередникові ООН і ЛАД у справі Сирії Кофі Аннану, який намагається відродити план мирного врегулювання для Сирії, що складається з шести пунктів. Але Росія і Китай, двоє з п'яти постійних членів Радбезу ООН, двічі захищали Сирію від санкцій ООН за придушення повстання проти режиму президента Башара Асада.

Крім того, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і слідчі групи ООН з прав людини, які очолює бразильський професор і дипломат Паулу Сержіу Пінейру, в середу виступлять перед Радою ООН з прав людини. Заступник Аннана Жан-Марі Генно і Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей також виступлять перед вищим органом ООН з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram