ГоловнаСвіт

Польський суд засудив українку за хабарництво

Громадянка Україна спробувала підкупити польського прикордонника.

Польський суд засудив українку за хабарництво
Фото: http://podrobnosti.ua

За спробу дати хабар прикордонникові польський суд засудив громадянку України до шести місяців ув'язнення умовно з дворічним випробувальним терміном.

Як повідомила прес-служба прикордонної служби Польщі (Straz Granicza, SG), 35-річна українка намагалася дати хабар прикордонникові, в'їжджаючи в Україну через пункт пропуску Корчова-Краковець (Львівська область).

"Під час перевірки документів працівник С. виявив, що українка перебувала в Польщі довше, ніж дозволяла видана їй віза. Тоді жінка за те, щоб він "заплющив очі" на це порушення, а вона уникла юридичних наслідків, спробувала дати йому 20 євро", - зазначено в повідомленні.

Українка визнала свою провину і погодилася на добровільне призначення покарання судом, який також конфіскував її 20 євро.

Нагадаємо, від початку року польські прикордонники повідомляли про кілька випадків спроб дати хабар її працівникам, у тому числі громадянами України. На початку травня росіянин пропонував 500 євро за те, щоб польський прикордонник "не зауважив" перевезення неповнолітньої дитини.

Довідка. Польські прикордонники за перевищення дозволеного терміну перебування в Польщі вписують порушників у базу осіб, яким заборонено в'їзд на рік. Спроби хабарництва карають переважно умовним вироком - від 6 місяців до року з випробувальним дворічним терміном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram