ГоловнаПолітика

Екс-сенатор Чехії продовжує голодувати на підтримку Тимошенко

Політик назвав причини оголошення голодування

Екс-сенатор Чехії продовжує голодувати на підтримку Тимошенко
Властимил Сегнал
Фото: 24tv.ua

Колишній чеський сенатор від Цивільно-демократичної партії Властіміл Сегнал відмовляється припинити голодування, яке він розпочав 29 квітня на знак солідарності з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє сайт Тимошенко.

"Я буду голодувати до кінця, скільки вистачить у мене сил", - сказав Сегнал сьогодні під час зустрічі в Празі з чоловіком екс-прем'єра Олександром Тимошенко.

Колишній сенатор пояснив своє рішення оголосити голодування на підтримку Ю. Тимошенко двома причинами. "26 квітня 1988 року в тюрмі помер мій друг, останній політичний в'язень комуністичної ери Павло Вонка. Він помер унаслідок голодування, і ніхто тоді про це не писав і не говорив. Про нього навіть спочатку все забули. Чесно кажучи, я боявся, що Юлія Тимошенко може так само померти, після чого європейські лідери приїдуть на похорон і будуть говорити правильні слова, які жодним чином уже не змінять ситуації, а потім про неї всі забудуть", - зазначив він.

За словами Сегнала, другою причиною голодування було бажання привернути увагу до порушення режимом Президента Віктора Януковича основних демократичних принципів в одній із найбільших європейських держав, яка рано чи пізно, але таки буде в Європейському Союзі.

"Тому нинішні керівники повинні зрозуміти, що диктаторський стиль правління на кшталт Путіна чи Лукашенка - це не той шлях, який веде до євроінтеграції", - зазначив чеський політик.

Колишній чеський сенатор висловив своє задоволення тим, що рейтинг опозиції в Україні зростає. На його думку, це може призвести до посилення тиску на владу як з боку об'єднаних опозиційних сил, так і з боку самого народу.

Сегнал заявив, що має намір звернутися до чеського керівництва й органів управління УЄФА щодо підтримки бойкоту й усього чемпіонату Євро-2012 в Україні, і його фінальної частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram