ГоловнаПолітика

Кличко: необхідно підписати договір про неможливість коаліції з ПР

Головне завдання опозиції - отримати більшість у парламенті.

Кличко: необхідно підписати договір про неможливість коаліції з ПР
архивное фото
Фото: Макс Левин

Під час Форуму об'єднаної опозиції в Києві 12 травня представники опозиційних сил повинні підписати угоду щодо неможливості альянсів із Партією регіонів та її сателітами в наступній ВР.

Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи самостійну участь партії "УДАР" у виборах до парламенту, В. Кличко зазначив, що головне завдання опозиції сьогодні - отримати більшість у парламенті.

"Ми повинні провести в парламент максимальну кількість депутатів. Тільки виходячи з цього, ми повинні йти окремо. Для того, щоб розвіяти всі сумніви, ми пропонуємо опозиційним партіям якнайшвидше - під час Форуму об'єднаної опозиції 12 травня - підписати угоду, в якій зобов'яжемося не співпрацювати з Партією регіонів та її сателітами. Щоб між нами не було недовіри", - сказав В. Кличко.

Відповідаючи на запитання, в який спосіб "УДАР" захищатиме свій результат на виборах, він сказав: "Ми готуємо спостерігачів, спілкуємося з представниками дипкорпусу, іноземних держав. Відверто говоримо їм про те, що для забезпечення чесних виборів необхідна максимальна кількість іноземних спостерігачів і представників. Також наполягаємо на створенні спільного з іншими опозиційними силами Центру захисту результатів виборів".

Зокрема, Кличко запевнив, що жоден представник "УДАРу", який працювати в майбутньому парламенті, не перейде до провладної більшості.

"Я обіцяю, що жоден депутат не буде співпрацювати ні з Партією регіонів, ні з її сателітами. 300% гарантії не дам, оскільки іншій людині в душу не заглянеш. Не кожен може витримати тиск, не кожен зможе відмовитися від спокус, які йому запропонують. Однак сподіваюся, що жорсткий відбір людей дозволить мені говорити про те, що вони будуть відстоювати наші принципи", - переконаний лідер "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram