ГоловнаЕкономікаДержава

Канада оголосила про додаткову фінансову допомогу для України

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про додаткову фінансову допомогу для України.

Канада оголосила про додаткову фінансову допомогу для України

Допомога передбачає, зокрема, надання кредиту на суму 200 млн канадських доларів (близько 150 млн доларів США) через МВФ.

Про це йдеться у заяві за результатами саміту G7, яку опублікував Джастін Трюдо.

"Ґрунтуючись на тісній співпраці партнерів G7 в останні місяці для підтримки України, прем'єр-міністр Трюдо оголосив про нову гуманітарну допомогу, підтримку миру та безпеки у розмірі 151,7 млн канадських доларів (115 млн доларів США) для України. Це включає 75 млн канадських доларів у вигляді гуманітарної допомоги, щоб допомогти українцям отримати їжу, готівку та ваучери, захист, житло та медичні послуги", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у межах допомоги Україна має отримати 52 млн канадських доларів на сільськогосподарські потреби, зокрема створення зерносховищ, які мають допомогти покращити продовольчу безпеку, 15 млн канадських доларів на підтримку робіт із розмінування, а також 9,7 млн канадських доларів на підтримку відповідальності за порушення прав людини.

"Прем'єр-міністр також оголосив, що Канада надасть Україні кредит у розмірі 200 млн канадських доларів (близько 150 млн доларів США) через Міжнародний валютний фонд, щоб допомогти задовольнити її нагальні потреби у ліквідності", – зазначається у повідомленні. 

Також Трюдо оголосив, що 72 млн доларів, які Канада пообіцяла 9 квітня 2022 року, будуть надані для подолання кризи в Україні та сусідніх країнах.

Нагадаємо, 17 червня до державного бюджету України надійшов 1 млрд канадських доларів (близько 773 млн доларів США) кредиту на пільгових умовах від Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram