ГоловнаЕкономікаБізнес

ВГМК зупинив виробництво, працівникам грозить простій

Збитки за невиконаними контрактами складуть 6 млн доларів.

ВГМК зупинив виробництво, працівникам грозить простій
Бизнес-центр, где находится офис ОГХК
Фото: horizon-park.com.ua

Вільногірський гірничо-хімічний комбінат, що входить до Об'єднаної гірничо-металургійної компанії, повністю зупинив виробництво всіх видів продукції та видобуток вихідної сировини. Йде накопичення продукції на складах. Про це говориться в повідомленні комбінату, передає "РБК-Україна".

Згідно з повідомленням, зупинка виробництва спричинена наказом керівництва ОГХК від 16 травня 2020 про зупинення відвантаження готової продукції споживачам. Керівництво комбінату прогнозує накопичення готової продукції й затовареність складів рутиловими, цирконовими і дистен-силіманітовими концентратами.

На ВГМК повідомляють також, що на 3 червня комбінат виконував тільки розкривні роботи, але і їх найближчим часом можуть зупинити.

За підрахунками фахівців комбінату, через припинення відвантажень у червні очікується дефіцит обігових коштів у районі 450 млн гривень.

Крім того, на ВГМК акцентують увагу на тому, що через цю ситуацію місцеві та держбюджет недоотримають податки. Також через зупинку відвантаження співробітники бояться невиплати зарплат.

Нагадаємо, раніше голова ФДМ Дмитро Сенниченко пообіцяв профспілкам, що заробітна плата буде виплачена працівникам ВГМК та ІГЗК у повному обсязі, однак не повідомив, якими коштами під час зупинки виробництва.

Як повідомлялося раніше, з 8 квітня ОГХК керує в статусі тимчасового виконувача обов'язки голови правління Пітер Девіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram