ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова має спільні цінності з бізнесом і міжнародними партнерами, - Верланов

Голова ДПС провів онлайн зустріч з представниками Американської торгової палати в Україні.

Податкова має спільні цінності з бізнесом і міжнародними партнерами, - Верланов

Нинішні непрості умови не привід сповільнювати реформу Державної податкової служби України. Навпаки – час її прискорити. 

Про це заявив голова ДПС України Сергій Верланов під час онлайн зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні (The American Chamber of Commerce in Ukraine), яка відбулася 9 квітня. 

«Тут не треба нічого вигадувати: основними дороговказами для нас залишаються запит українського бізнесу на стабільність і якість податкового сервісу, а також домовленості з МВФ та ЄС», - заявив голова податкової Сергій Верланов.

За словами Сергія Верланова, Державна податкова служба вже активно втілює частину з цих домовленостей, а саме підтримує і захищає систему автоматичного відшкодування ПДВ, бореться з нелегальним обігом підакцизних товарів, впроваджує сервісний підхід до платників.

Також голова податкової анонсував найближчим часом впровадження електронних чесних аудитів, що дозволять у рази знизити корупцію під час перевірок, та перехід ДПС на єдину юридичну особу, що забезпечить ефективність та незворотність реформи служби. 

«Адже перенесення в регіони перетворень, що відбуваються на центральному рівні, залишається для нас одним з головних викликів», – підкреслив Сергій Верланов.

Під час зустрічі сторони також обговорили ситуацію в країні та роботу ДПС під час пандемії, зокрема безперебійність роботи інформаційно-телекомунікаційного блоку та розвиток електронного документообігу.

За словами Сергія Верланова, у цьому напрямі податкова проводить активну роз’яснювальну роботу щодо можливостей електронного спілкування з податковими органами. Зокрема, систематично на вебпорталі ДПС, ютуб-каналі та соціальних мережах розміщуються відеоуроки з роз’ясненнями щодо використання електронних сервісів. 

Крім того, враховуючи низку змін для бізнесу, які передбачені новими законами щодо запобігання поширенню Covid-19, ДПС готує інформаційні листи, в яких роз’яснює законодавчі нововведення.

«Ми докладаємо максимум зусиль, щоб платники податків в умовах карантину не відчували інформаційну ізольованість. Інформація щодо наповнення бюджету, зміни у законодавстві, сервісні можливості податкової – про все це ми регулярно комунікуємо», – наголосив Сергій Верланов. 

Додамо, Державна податкова служба використовує нові формати спілкування з представниками бізнесу в умовах карантину, зокрема онлайн зустрічі.

Нагадаємо, раніше Європейська Бізнес Асоціація висловила вдячність прем’єр-міністру Денису Шмигалю, голові Державної податкової служби України Сергію Верланову та голові Держмитслужби Максиму Нефьодову за конструктивний діалог з бізнесом в умовах карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram