ГоловнаЕкономікаДержава

Україна ввела з 1 квітня 65% мито на електроенергію і енергетичне вугілля з Росії

Уряд доповнив свою торішню постанову.

Україна ввела з 1 квітня 65% мито на електроенергію і енергетичне вугілля з Росії
Фото: business-tv.com.ua

Кабінет Міністрів вирішив з 1 квітня 2020 року ввести спеціальне мито в розмірі 65% на вугілля і енергетичне вугілля з Росії.

Відповідні зміни внесені в пункт 1 постанови Кабінету Міністрів №624 від 18 липня 2019 року "Питання введення спеціального мита на окремі товари походженням з Російської Федерації, які ввозяться на митну територію України".

"Пропонується доповнити [постанову] підпунктами такого змісту: введення мита для електричної енергії за кодами і всіх типів вугілля за кодами, крім антрацитового і коксівного вугілля для енергетики і металургійної промисловості з 1 квітня 2020 року в розмірі 65%", - повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час засідання

Рішення підтримали одностайно.

Нагадаємо, що цією ж постановою Кабінет Міністрів запровадив спеціальне мито на імпорт з Росії дизельного палива (трубопровідним транспортом) і автогазу.

Рішення про введення обмежень на імпорт російських товарів, у тому числі дизпалива, прийнято у відповідь на недружні дії з боку Російської Федерації, яка ввела санкції проти України

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram