ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна почала рік з рекордною кількістю грошей на казначейському рахунку

На ЄКР 1 січня було 17,5 млрд гривень.

Україна почала рік з рекордною кількістю грошей на казначейському рахунку
Фото: fdlx.com

Залишок коштів на єдиному казначейському рахунку за підсумками минулого місяця скоротився на 68% з 55,006 млрд гривень на 1 грудня до 17,547 млрд гривень на 1 січня.

Про це свідчать дані Держказначейства.

Незважаючи на таке скорочення, така кількість грошей - рекордна для початку року. Попереднє максимальне значення становило 17,015 млрд гривень у 2006 році. Для порівняння: минулий рік Україна почала з 9,861 млрд гривень на єдиному казначейському рахунку.

Мінімальний залишок коштів на єдиному казначейському рахунку в 2019 році становив 8,196 млрд гривень на 1 березня, а максимальний - 61,83 млрд гривень 1 вересня.

Єдиний казначейський рахунок - система бюджетних рахунків органів Держказначейства, на які зараховуються податки, збори, інші обов'язкові платежі держбюджету, з яких органами Державного казначейства здійснюються платежі на користь суб'єктів господарювання, які виконали роботи або надали послуги розпорядникам бюджетних коштів.

Обсяг коштів на єдиному казначейському рахунку постійно змінюється. Зростання відбувається під час надходження податків та інших обов'язкових платежів до державного та місцевого бюджетів, зниження - під час пікових видаткових навантажень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram