ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" упевнений у проходженні опалювального сезону навіть без транзиту газу

Такий сценарій успішно відпрацювали на навчаннях.

"Нафтогаз" упевнений у проходженні опалювального сезону навіть без транзиту газу
Фото: argumentua.com

Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону 2019-2020 навіть без транзиту газу з Російської Федерації до країн Євросоюзу. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, Україна готова пройти опалювальний сезон незалежно від погодних умов у ситуації з транзитом природного газу.

"Група "Нафтогаз" за участю оператора ГТС і "Укртрансгазу" неодноразово проводила навчання, на яких моделювалися різні сценарії погодних умов і різні сценарії споживання. Також ми моделювали і відсутність транзиту, і обмеження імпорту природного газу з європейських країн. Будь-який сценарій підтверджує стійке проходження опалювального сезону", - зазначив Перелома.

Також повідомляють, що в ПСГ закачано 21,7 млрд кубометрів газу, що майже на 5 млрд кубометрів більше від минулорічного показника.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

У "Нафтогазі" скептично налаштовані з приводу підписання нового контракту. Виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram