ГоловнаЕкономікаБізнес

Group DF оскаржить рішення АМКУ про поділ компанії Ostchem

Компанія вважає дії Антимонопольного комітету незаконними.

Group DF оскаржить рішення АМКУ про поділ компанії Ostchem
Фото: ubr.ua

Компанія Group DF вважає рішення АМКУ про примусовий поділ групи компанії Ostchem у частині виробництва азотних добрив і накладення штрафу на "НФ Трейдинг" у розмірі 107 млн гривень заснованим на аргументах сумнівної якості і прийнятим з порушенням законодавства. Про це йдеться заяві Group DF.

"Деякі оцінки і положення не витримують критики і свідчать про лобіювання інтересів з боку конкурентів української хімічної промисловості. Таким чином, своїм рішенням АМКУ фактично вирішив стратегічне завдання передусім російських конкурентів зі знищення вітчизняного хімпрому", - йдеться в заяві.

Це рішення, на думку компанії, ставить під загрозу існування української хімічної промисловості.

"Ми згодні з експертами, які вважають, що це рішення АМКУ створює загрозу для економіки України в цілому, тому що створює небезпечний прецедент примусового поділу для цілої низки галузей промисловості і українських компаній. Група не перший рік відбиває атаки конкурентів, які використовують лобістський ресурс всередині української влади. Ми вважаємо, що сьогоднішнє рішення - це одна з останніх спроб корупціонерів зі старої влади виконати замовлення і дати можливість конкурентам захопити український ринок. Тож ми сподіваємося, що АМКУ незабаром отримає нове керівництво, яке об'єктивно розбереться в ситуації і буде діяти в інтересах українських виробників", - говорять у Group DF.

Компанія зазначила, що буде оскаржувати рішення в судах усіх рівнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram