ГоловнаЕкономікаБізнес

Концерн Toyota опублікує свої патенти на гібридні автомобілі

Компанія хоче поділитися технологією до того, як світ перейде на електромобілі.

Концерн Toyota опублікує свої патенти на гібридні автомобілі
Фото: topnews.com.sg

Японський автоконцерн Toyota викладе в безкоштовний доступ свої патенти на технології гібридних автомобілів, яких налічують майже 24 тисячі. Про це заявив виконавчий віце-президент компанії Шигекі Тераші, пише Reuters.

Своє рішення компанія пояснює бажанням розширити використання транспортних засобів із низьким рівнем викидів до того, як світова автопромисловість перейде на електромобілі.

"Зважаючи на велику кількість запитів про системи електрифікації авто, які ми отримуємо від компаній, котрі визнають необхідність популяризації гібридних та інших технологій електромобілів, зараз саме час для співпраці", - зазначив Тераші.

Автомобілі Toyota становлять понад 80% ринку "гібридів". Вони стають актуальними у світлі посилення норм викидів вуглецю у світі, тоді як для переходу на повністю електричні автомобілі потрібен час через високу вартість акумуляторів.

Нагадаємо, перший у світі серійний гібридний автомобіль Prius Toyota створила 1997 року і продала понад 13 млн машин із цією технологією. Вона включає звичайний бензиновий двигун і електричний, що дозволяє економити паливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram