ГоловнаЕкономікаБізнес

Словацька залізниця запустила потяг "Мукачево - Кошице" в тестовому режимі

Запуск регулярних рейсів планують на червень.

Словацька залізниця запустила потяг "Мукачево - Кошице" в тестовому режимі
Фото: Евгений Кравцов

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрзалізниця" і Словацькі залізниці запустили потяг "Мукачево - Кошице" (Словаччина) в тестовому режимі. Про це написав голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці Facebook.

"Через 15 хвилин залізничники в Мукачево зустрічатимуть перший поїзд із Кошице. Це поки що тестовий рейс. Регулярне пасажирське сполучення, як і обіцяли, плануємо запустити вже в червні", - написав він.

За його словами, з українського вокзалу в Словаччину можна буде доїхати рейковим автобусом євроколією за 4 години маршрутом - "Кошице - Чиєрна-над-Тісоу - Чоп - Мукачево".

Також "Укрзалізниця" планує збудувати необхідний відрізок євроколії в Мукачево протяжністю приблизно 500 м, дотягнувши її до залізничного вокзалу. Зараз поїзд відправляється від спеціально обладнаної платформи, побудованої в тому місці, де закінчується євроколія. Пасажирам доводиться долати відстань приблизно півкілометра, щоб дістатися до неї від будівлі вокзалу.

Нагадаємо, 9 грудня 2018 року в свій перший рейс вирушив поїзд "Латориця" сполученням Будапешт-Мукачево. Вартість квитка в касі угорського вокзалу в Будапешті становить 20,9 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram