ГоловнаЕкономікаДержава

Данія відмовилася погоджувати маршрут "Північного потоку-2", - Коболєв

"Це, звичайно ж, проект не вбиває. Проте треба знову шукати новий шлях".

Данія відмовилася погоджувати маршрут "Північного потоку-2", - Коболєв
Фото: pikabu.ru

Голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив, що Данія відмовилася узгодити маршрут газопроводу "Північний потік-2".

"Газпром" отримав чергову відмову в Данії для маршруту "Північного потоку-2". Це, звичайно ж, проект не вбиває. Поки що. Попри це, треба знову шукати новий шлях. А Балтійське море не таке вже й велике, і охочих щось прокласти чи закопати вистачає", - написав Коболєв у фейсбуці.

Газопровід "Північний потік-2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина становитиме понад 1,2 тис. км. Пропускна спроможність складе 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюють майже в 10 млрд євро.

Учасники консорціуму - "Газпром", Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Трубопровід, який належить російській енергетичній компанії "Газпром", перебуває в центрі міжнародної уваги з тих пір, як у 2014 році Росія анексувала Крим. Німеччина намагається переконати інші країни підтримати "Північний потік-2".

Україна, Польща, США виступають проти будівництва трубопроводу.

Газопровід "Північний потік-2" повинен постачати газ у Німеччину, оминаючи інші країни, - безпосередньо з Росії, будівельні роботи заплановано завершити 2019 року. Цього року також спливає термін домовленостей між Москвою і Києвом про транзит газу через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram