ГоловнаЕкономікаБізнес

СКМ оскаржить рішення кіпрського суду про замороження активів Ахметова

"Ми категорично не згодні з цим визначенням, і воно буде нами оскаржене".

СКМ оскаржить рішення кіпрського суду про замороження активів Ахметова
Фото: scm.com.ua

Група СКМ буде оскаржувати рішення Окружного суду Нікосії, який постановив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це йдеться в заяві групи.

"Зараз ми дійсно отримали інформацію про попереднє визначення суду на Кіпрі стосовно деяких компаній групи СКМ за позовом компанії Raga Establishment Limited. Ми категорично не згодні з цим визначенням, і воно буде нами оскаржене. Компанії групи СКМ будуть також активно захищатися в судах проти безпідставного позову компанії Raga Establishment Limited, в рамках якого було винесено ухвалу", - повідомила СКМ.

Прес-служба також наполягає, що саме до Raga Establishment Limited та її кінцевих беніфіціарів стосуються претензії Фонду держмайна з приводу законності приватизації "Укртелекому".

Водночас телеканал 112 з посиланням на Raga наводить список активів Ахметова, які можуть бути заморожені в разі відповідного рішення національних судів.

В нього входять, зокрема, 100% акціонерного капіталу UATelecominvest (Кіпр), акції банку "ПУМБ", 100% акціонерного капіталу "СКМ-Інвест", "СКМ Спорт Лімітед" (Кіпр), 90,25% акціонерного капіталу "Стадіон "Шахтар", 100% акціонерного капіталу "СКМ Менеджмент" (Нідерланди), 100% акціонерного капіталу ESPV Limited (володіє корпоративними правами групи "Еста" (галузевий холдинг СКМ у сфері нерухомості), UMBH (Ukrainian Machine Building Holding) (Кіпр) володіє більш ніж 50% у ВАТ "Донецькгірмаш", 100% Vesco Limited (Кіпр) (володіє компанією "Веско" -найбільшим в Україні підприємством з відкритого видобутку глин, що мають високу пластичність, білий колір і міцність після випалювання, використовуваних для виробництва керамічної плитки, фарфору, фаянсу, скла, кришталю, електроізоляторів, санфаянсу, цегли і черепиці), 100% Parallel Nafta (володіє корпоративними правами паливної групи "Паралель" (автозаправки), 100% "СКМ Фінанс", 100% акцій холдингу ДТЕК та інші активи.

Нагадаємо, що компанія Raga Establishment, яка належить колишньому голові правління Родовід Банку Денису Горбуненку, продала "Укртелеком" Ахметову в 2013 році за 860 млн доларів. Бізнесмен нібито вніс лише 100 млн доларів авансу і припинив платежі. Raga через суди вимагає решту суми.

Колишня назва Raga Establishment Ltd - Epic Telecom Invest Ltd. Ця кіпрська компанія виступила від імені австрійського фонду EPIC офіційним власником "ЕСУ" на момент приватизації "Укртелекому".

Держава продала 92,79% акцій "Укртелекому" в 2011 році за 10,6 млрд грн. Два роки потому EPIC перепродав телеком-оператора Рінату Ахметову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram