ГоловнаЕкономікаБізнес

Проект розвитку мережі Wi-Fi у київському метро заморожено

Не виключений варіант, що мережу відключать там, де вона вже працює.

Проект розвитку мережі Wi-Fi у київському метро заморожено
Фото: Макс Требухов

Проект будівництва мережі Wi-Fi компанією Mosquito Mobile у київському метро заморожено. Видання Liga.net повідомляє, що Mosquito вистачило грошей на 12 центральних станцій ("Олімпійська", "Пл. Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Золоті ворота", "Кловська", "Палац спорту", "Арсенальна", "Лук'янівська", "Дніпро") і п'ять перегонів. Зараз мережу намагаються продати.

Власник Mosquito - банкір Олександр Адарич, якому належав недавно збанкрутілий Фідобанк.

Передбачалося, що мережа компанії на всіх станціях запрацює до кінця 2016 року, але акціонер припинив фінансування.

За інформацією видання, найближчим часом питання про проект Wi-Fi у метро буде винесено на міський інвест-комітет. Варіантів розвитку подій може бути два: розірвання договору з оператором або продовження пошуку інвестора. Для користувачів це означає, що або Wi-Fi продовжить працювати тільки там, де вже працює, або мережу взагалі відключать.

Нагадаємо, конкурси на будівництво мережі Wi-Fi на станціях метрополітену оголошували вже кілька разів. Зокрема, навесні 2012 року КМДА вибрала компанію "ЄСУ" (власник "Укртелекому") для створення мережі мобільного зв'язку в метро. У повному обсязі проект мали реалізувати до кінця 2014 року, а його орієнтовну вартість оцінювали в 70 млн грн.

2013 року Київська міськадміністрація знову оголосила пошук інвестора для будівництва мережі Wi-Fi з пропускною спроможністю не менш ніж 20 Мб/с на закордон і 100 Мб/с по Україні.

У березні 2014 року було оголошено новий конкурс на запуск Wi-Fi, вартість робіт оцінювали у 25 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram