ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережу книгарень "Буква" звинуватили в несплаті 3 млн гривень податків

"Буква" всі звинувачення відкидає

Мережу книгарень "Буква" звинуватили в несплаті 3 млн гривень податків

У Державній фіскальної службі звинувачують мережу книжкових магазинів "Буква" у ввезенні з Росії книжкової продукції за заниженими цінами і несплаті податків на суму понад 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами одного з підприємств Києва, які у 2015 році здійснили вивіз з Російської Федерації на територію України книжкової продукції за заниженими цінами. Надалі, шляхом реалізації через ланцюг підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців їх вартість було завищено більш ніж у 6 разів і реалізовано", - йдеться у відповіді ДФС на запит.

У відомстві зазначають, що ці "дії спричинили несплату до бюджету податків та митних платежів на суму понад 3 млн грн".

"У рамках зазначеного провадження проведено комплекс слідчих дій - крім вилучення документів, також вилучили книжкову продукцію з ознаками контрафактної", - додають у ДФС.

Фото: radiosvoboda.org

Водночас у мережі "Буква" ці звинувачення податківців відкидають.

"Наше підприємство купує книги на території України. Ми не ввозимо книг з Росії взагалі. А книги, які вони (ДФС - ред.) вилучали, були надруковані в Україні. 1,6 млн  грн - це оборот підприємства, що працює з мережею і щодо якого порушено провадження", - заявили в прес-службі "Букви".

Нагадаємо, у вересні податкова міліція провела обшуки в мережі "Буква". У самій компанії заявили, що їх "замовили" конкуренти - російське видавництво "Ексмо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram