ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-гендиректору шахти "Краснолиманська" обрали заставу 22 млн гривень

На підприємстві встановили барикади

Екс-гендиректору шахти "Краснолиманська" обрали заставу 22 млн гривень
Алексей Козлов
Фото: http://novosti.dn.ua/

Краматорський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього директора ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» з можливістю внесення застави розміром 21 мільйон 885 тисяч гривень.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

Сума застави практично дорівнює розміру збитку від діяльності посадової особи.

"Встановлено, що внаслідок завищення вартості послуг з вантажоперевезень в період 2012-2014 років він здійснив розтрату державних коштів на суму близько 700 тис грн. Крім цього, чиновник у 2013-2014 роках шляхом необґрунтованого переказу грошей товариству «Український лізинговий фонд» скоїв розтрату державних грошових коштів на суму понад 21 млн грн", - сказано в повідомленні.

Справа розслідується за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Ім'я посадової особи не називається, проте вказується, що він очолював підприємство у 2012-2014 роках. Тоді гендиректором ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» був Олексій Козлов.

Нагадаємо, Козлова затримали 16 жовтня. Тоді ж правоохоронці затримали і його наступника - колишнього в.о. генерального директора держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" Костянтина Кисельова. Кисельова заарештовано з можливістю внесення застави у розмірі 20 млн грн.

Шахтарі "Краснолиманської" у відповідь вийшли на мітинг з вимогою звільнити Кисельова. У ніч на понеділок вони організували чергування на підприємстві і встановили барикади, побоюючись захоплення шахти бійцями "Дніпро-1", повідомляється на сайті "Краснолиманської".

Варто зазначити, що ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" раніше контролювалося Сергієм Кузярою, якого пов'язують з Олександром Януковичем. Держпідприємство мало договір про спільну діяльність з підприємством Кузяри ТОВ "Краснолиманське". Кисельову зараз висунули звинувачення в захопленні обладнання цього ТОВ.

Кисельов очолив шахту після того, як у вересні 2014 року Жовтневий районний суд Дніпропетровська відновив його на посаді (він був звільнений у 2011 році). Кисельов за допомогою бійців батальйону "Дніпро-1" зайшов на підприємство і приступив до керівництва шахтою. Незабаром Кисельов з якихось причин з батальйоном "Дніпро-1" (або з його організатором Ігорем Коломойським) посварився.

8 жовтня Міністерство енергетики своїм наказом відсторонило Кисельова від посади на час проведення аудиту підприємства і призначило в.о. гендиректора шахти Віталія Зюзька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram