ГоловнаЕкономікаБізнес

Бурбак: у Раді намагаються узаконити знижку на газ для олігархів

"Народний фронт" заявив, що в парламенті намагаються знизити ренту для договорів спільної діяльності.

Бурбак: у Раді намагаються узаконити знижку на газ для олігархів
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Батьківщини", порушуючи регламент, намагається проштовхнути до другого читання законопроект, яким будуть встановлені знижки для газодобувних підприємств олігархів.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час брифінгу у Верховній Раді в п'ятницю, 9 жовтня.

Він повідомив, що згідно з регламентом депутатам надається два тижні для внесення поправок до законопроектів, ухвалених за основу. Однак законопроект про зниження ренти на газ профільний комітет намагався розглянути до другого читання вже наступного дня, з однією лише правкою - щоб до договору спільної діяльності додали підприємства, у яких є державна частка.

"Є в Україні за договорами спільної діяльності такі підприємства, де немає частки держави? Ні. Тепер всі маски знято, всі крапки над «і» розставлено. Цією правкою намагалися узаконити знижку на газ для видобувних підприємств олігархів з 70% до 29%", - підкреслив Бурбак.

Голова фракції відкинув звинувачення авторів скандального законопроекту в небажанні "Народного фронту" голосувати за здешевлення газу для населення. Бурбак зазначив, що фракція не підтримуватиме законопроект, створений для збагачення олігархів.

"Знову газові олігархи, яких уряд витісняє з ринку, вирішили зробити все, щоб повернути собі пільги. У якому обсязі, в якій кількості були занесені аргументи до сесійної зали, щоб депутати так консолідовано проголосували?" - зазначив Бурбак.

Голова фракції "Народний фронт" підкреслив, що з встановленою урядом рентою у 70% йдуть надходження до державного бюджету для виплати субсидій. А це - 24,5 млрд грн для більш ніж 3,3 млн українських сімей. "Ми не дозволимо зірвати процес субсидій", - підкреслив Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram