ГоловнаЕкономікаБізнес

Павленко відкрив у Миколаєві п'яту чергу перевантажувального термінала "Евері"

Міністр заявив, що необхідно розширювати експортні можливості України.

Павленко відкрив у Миколаєві п'яту чергу перевантажувального термінала "Евері"
Фото: minagro.gov.ua

У Миколаєві в п'ятницю відкрили п'яту чергу перевантажувального термінала "Евері", який дозволить Україні наростити аграрний експорт і скоротити термін навантаження вантажів.

Для регіону це означає появу додаткових робочих місць, розвиток інфраструктури і збільшення витрат на соціальну сферу, заявив на відкритті міністр аграрної політики і продовольства

Олексій Павленко.

"Мінагрополітики здійснює дерегуляцію галузі, полегшує умови ведення бізнесу. Відкриття термінала - дієвий результат дерегуляції. Галузь залучає інвестиції, будується сучасна логістична транспортна інфраструктура. Це зміцнює наш експортний потенціал і позиції України на світовому ринку. Наша держава вже серед топ-3 світових експортерів зерна

. Ми впливаємо на світову продовольчу безпеку. Наявність інфраструктури європейського рівня дозволить нам зміцнити позиції на світовому ринку продовольства", - наголосив міністр.

Він додав, що експортний потенціал агросектору зростає. "Наше першорядне завдання - усунення штучних перешкод і зайвих витрат виробників і експортерів. Уже є спільні напрацювання в цьому напрямку з Мінінфраструктури, у тому числі з оптимізації тарифної політики", - повідомив міністр.

"Мінагрополітики залучає перспективні інвестпроекти в портову галузь, річкову логістику. Це активізує економічні процеси в регіонах і сприяє соціальному відродженню територій", - зазначив Павленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram