ГоловнаЕкономікаБізнес

КРРТ спростував інформацію про те, що його директор отримав посаду за хабар

Капліна звинуватили в наклепі.

КРРТ спростував інформацію про те, що його директор отримав посаду за хабар

У Концерні радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) категорично спростовують інформацію, оприлюднену народним депутатом України Сергієм Капліним (фракція "Блок Петра Порошенка"), про те, що керівник концерну Володимир Іщук отримав свою посаду за хабар.

"Чинне керівництво Концерну РРТ в особі його генерального директора Володимира Іщука категорично спростовує поширену народним депутатом України Сергієм Капліним відверто наклепницьку інформацію про призначення керівника Концерну РРТ за вигаданий хабар, вимагає від нього негайного публічного спростування і звертається до Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України із заявою про захист честі і гідності, вимагаючи порушити кримінальні справи проти Сергія Капліна за фактами втручання в діяльність державного діяча, свідомо неправдивих повідомлень про злочин і зловживання владою чи службовим становищем", - йдеться в заяві Іщука, поширеній прес-службою КРРТ у понеділок.

У Концерні пов'язують появу такої інформації з бажанням скомпрометувати та зі спробою усунути чинне керівництво КРРТ "прихильниками Януковича".

Раніше депутат Каплін опублікував на сторінці у фейсбуці рішення Печерського районного суду Києва, яке зобов'язує посадових осіб Генеральної прокуратури України розпочати досудове розслідування проти  прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка за підозрою в отриманні хабара в розмірі $3 млн за призначення Іщука гендиректором КРРТ.

Згідно з документом, Каплін звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність Генпрокуратури, яка виражається у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання відповідної заяви про кримінальне правопорушення.

Каплін заявляє, що прем'єр нібито отримав цей хабар за призначення Іщука гендиректором КРРТ.

Суд задовольнив скаргу Капліна і зобов'язав компетентних посадових осіб Генпрокуратури України внести відомості в ЄРДР і почати досудове розслідування за інформацією заявника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram