ГоловнаЕкономікаБізнес

Начальник Іллічівського порту не пройшов конкурс на нового голову підприємства

У фінал вийшли Сергій Крижановський і Геннадій Скворцов.

Начальник Іллічівського порту не пройшов конкурс на нового голову підприємства
Фото: ilport.com.ua

Кадрова комісія Міністерства інфраструктури запропонувала на вибір міністра дві кандидатури на заміщення посади начальника Іллічівського морського торгового порту, серед яких не виявилося чинного директора Юрія Крука.

Як повідомляє прес-служба міністерства, комісія визнала кращими конкурсні пропозиції Сергія Крижановського та Геннадія Скворцова. Решту 10 кандидатів, серед яких і Крука, відсіяла.

Крижановський у другій половині "нульових" років працював у держконцерні "Укрморпорт" і нетривалий час навіть очолював Державну адміністрацію морського і річкового транспорту. Скворцов раніше вже керував Іллічівським морпортом у 2006-2010 роках. 2009 року тодішній міністр транспорту Йосип Вінський намагався звільнити Скворцова з посади начпорту за підозрою в корупції. Це спровокувало акції протесту портовиків, і наказ про відставку скасували. Зараз Скворцов очолює іллічівську філію Адміністрації морських торговельних портів.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі звинувачував начальника Іллічівського морського торгового порту Юрія Крука в передачі причалів офшорній компанії та в контрабанді. Крук очолює Іллічівський порт із 2013 року.

У квітні Мінінфраструктури оголосило конкурсний відбір керівника Іллічівського морпорту, проте 19 червня цей конкурс скасували. Через місяць міністерство призначило новий конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram