ГоловнаЕкономікаБізнес

Наглядова рада "Укрнафти" підписала контракт із Марком Роллінсом

Головна нафтова компанія України отримала нового керівника.

Наглядова рада "Укрнафти" підписала контракт із Марком Роллінсом
Фото: oilnews.com.ua

У понеділок, 28 вересня, наглядова рада "Укрнафти" затвердила контракт нового голови правління компанії Марка Роллінса.

"Довелося голосувати двічі. Спочатку представники приватних акціонерів утрималися від голосування. Переголосували - одностайно", - розповіло джерело профільного видання Oilnews. Після голосування контракт скріпили підписами всіх членів наглядової ради.

У наглядовій раді "Укрнафти" представники "Нафтогазу" (володіє 50% + 1 акція ПАТ) мають 6 голосів, група "Приват" (42% акцій) - 5 голосів.

Нагадаємо, що, згідно з проектом контракту Роллінса, який уряд затвердив 16 вересня, його зарплата становитиме 500 тис. доларів у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року становитиме 2% від суми чистого прибутку "Укрнафти". Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медстрахуванням, їм відшкодують витрати на проживання у Києві (5 тис. доларів) і нададуть службове авто.

Також у контракті прописано зобов'язання компанії виплатити борги держави, зокрема за дивіденди.

Акціонери "Укрнафти" обрали головою компанії Роллінса на зборах 22 липня. Раніше її очолював бельгієць Пітер Ванхеке. Колишній менеджмент "Укрнафти" отримував мільйони доларів від фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за ухвалення рішень на його користь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram