ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеська ОДА звинуватила ДФС у сваволі на митниці

Підприємцеві радили розмитнюватися в Києві.

Одеська ОДА звинуватила ДФС у сваволі на митниці
Фото: www.aboutru.com

Одеська обладміністрація звинуватила Державну фіскальну службу у сваволі на митниці.

Як повідомляють на фейсбук-сторінці Одеської ОДА, в неділю до заступника губернатора Одеської області Юлії Марушевської звернувся керівник компанії "ВЕРНОН" і попросив допомогти врятувати свій вантаж від "сваволі на митниці".

Фірма-імпортер розпочала свою діяльність 10 днів тому і спробувала завезти вантаж через Євротермінал Одеської митниці.

Однак як повідомляють, скерований із Києва "слідчий Фінансової міліції Головієнко" затримав вантаж на 30 годин через скарги якогось громадянина.

"Приводом для цього нальоту з Києва став лист якогось "громадянина Константинова". У ньому "Константинов" розповідає про порушеннях компанії протягом 4 місяців. І це при тому, що компанія почала свою діяльність 10 днів тому! Виходить, що тепер приводом для делегування слідчого з Києва на Одеську митницю є папірець зі скаргою. Головне - щоб цей папірець підписав «зверху» начальник оперативного управління ГУ ДФС у Києві Янушевський", - нарікає Одеська ОДА.

"ВЕРНОН" змушена була тричі потрапити під огляд, тричі заплатити за вивантаження, за простій автомобіля і за простій на терміналі.

"Головієнко під час "допиту" запитував у імпортера, "навіщо він тут мучиться, якщо можна без проблем розмитнити в Києві". Що це, якщо не продовження розподілу вантажних потоків у ручному режимі?" - сказано в повідомленні.

Коли приїхала Марушевська, вантаж одразу ж звільнили.

Посиланням на цей пост у своєму фейсбуці поділився губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі.

"Ми від них не відчепимося і покладемо край беззаконню на одеській, і загалом українській митниці, і я прошу громадськість допомогти нам", - написав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня Саакашвілі на засіданні Кабміну скаржився, що Державна фіскальна служба переорієнтовує вантажні потоки на інші митниці на шкоду Одеській.Незабаром прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв зрівняти індикативні показники на всіх митницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram