Темпи інфляції в Україні продовжують сповільнюватися. Якщо в квітні індекс споживчих цін зріс на 14%, у травні - на 2,2%, то в червні - вже тільки на 0,4%.
Про це свідчать дані Держстату.
Відомство повідомляє, що в червні істотно (в 1,6-2,3 разу) подорожчали буряк, картопля, морква. На 1,2-5,5% зросли ціни на цибулю, яйця, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, м'ясо та м'ясопродукти. Тим часом істотно (на 45,5-57,3%) подешевшали огірки, помідори, капуста. На 0,9-4,7% знизилися в ціні рис, продукти переробки зернових, фрукти, цукор, риба та продукти з риби, молоко.
Водночас річна інфляція в червні становила 57,5% проти 58,4% у травні. Від початку року споживчі ціни зросли на 40,7%.
Нагадаємо, в червні Національний банк України погіршив прогноз зниження ВВП від 7,5% до 9,5% у 2015 році при інфляції на кінець року 47,8%.