ГоловнаЕкономікаДержава

Ціни на газ для населення будуть змінюватися що три місяці

Кабмін узяв на себе зобов'язання перед МВФ

Ціни на газ для населення будуть змінюватися що три місяці

Кабінет Міністрів зобов'язався перед Міжнародним валютним фондом прив'язати ціни на природний газ для населення до обмінного курсу гривні та до вартості імпортного природного газу. Починаючи з квітня 2017 року, коли ціни на газ підвищать до економічно обґрунтованого рівня, уряд має намір коректувати їх щоквартально.

Про це йдеться в меморандумі про економічну і фінансову політику, укладеному між Кабміном і МВФ, текст якого має агентство "Українські новини".

"Після досягнення повного паритету з імпортом ми затвердимо нову методологію формування роздрібних цін на газ, прив'язавши їх до таких релевантних факторів, як динаміка цін на імпортний газ і обмінний курс, яку будемо застосовувати щокварталу", - сказано в тексті меморандуму .

Вартість теплової енергії для населення після підвищення її ціни до економічно обґрунтованого рівня (з квітня 2017 р.) також буде коригуватися залежно від курсу і вартості імпорту.

Згідно з документом, підвищення з 1 квітня 2015 року ціни на газ для населення до 3 600 гривень/тис. куб. м дозволить довести ціну, одержувану НАК "Нафтогаз України" до 2 200 гривень/тис. куб. м, а підвищення ціни до 7 188 гривень/тис. куб. м - 5100 гривень/тис. куб. м.

Нагадаємо, Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг

підвищила мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 разу - до 3 600 гривень/тис. куб. м з 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram