ГоловнаЕкономікаФінанси

Стали відомі кандидати на посаду нового куратора фінансового ринку

Обидва претенденти пов'язані з прем'єром Арсенієм Яценюком

На посаду нового голови Нацкомісії фінансових послуг розглядають Яна Берназюка і Максима Полякова.

Перший зараз курирує ринки фінансових послуг у Міністерстві фінансів, а другий працює членом Нацкомісії. При цьому обидва кандидати так чи інакше пов'язані з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, пишуть "Вести" з посиланням на учасників ринку.

Берназюк працював під керівництвом Яценюка в Нацбанку та Мінекономіки, а Максим Поляков був головою Уманської міськорганізації партії Яценюка "Фронт змін", а нині входить до політради "Батьківщини".

Зараз Нацкомісією керує Борис Візіров, призначений ще в березні 2013 року.

Одночасно зі зміною куратора фінансового ринку відбуваються серйозні події на ринку страхування автоцивільної відповідальності. За інформацією джерел видання, виконувач обов'язків генерального директора Моторного (транспортного) страхового бюро Вадим Загребной у понеділок мусив звільнитися нібито під тиском депутатів Верховної Ради.

За даними видання, Загребного звинуватили в розтраті гарантійних фондів МТСБУ, частину з яких було розміщено на депозиті в Брокбізнесбанку. Після введення в нього тимчасової адміністрації доля цих грошей не відома.

Звільнити генерального директора МТСБУ може тільки координаційна рада бюро. Її засідання запланували на 15 травня, але, ймовірно, проведуть найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram