ГоловнаЕкономікаФінанси

У страхову компанію "Зеніт" введено тимчасову адміністрацію

Страховиком керувала людина без вищої освіти

У страхову компанію "Зеніт" введено тимчасову адміністрацію
Фото: donbass.ua

Нацфінпослуг України у четвер, 27 лютого, усунула від управління страховою компанією "Зеніт" її керівництво і призначила власного тимчасового адміністратора.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Зазначають, що "Зеніт" понад рік не подає звітність у Нацфінпослуг, тому відомство не знає, в якому стані компанія. Крім того, з'ясували, що голова правління страховика не має вищої освіти і не проходив курсів підвищення кваліфікації для керівників страхових компаній.

Ще більш ніж півроку тому Нацфінпослуг призупинила ліцензію "Зеніту", але за час, що минув, компанія не виконала жодного розпорядження регулятора. При цьому співробітники компанії неодноразово просили Нацфінпослуг узятися за керівництво "Зеніта", щоб не допустити погіршення фінансового стану СК і виведення її активів.

СК "Зеніт" створена в червні 2004 року і спеціалізується на договорах страхування життя. Станом на 30 вересня 2012 року її страхові резерви становили 4,5 млн грн, із яких на довгострокові договори припадало 4,4 млн грн. Кількість застрахованих у компанії - 425 осіб. Власники компанії - британська компанія Moltex Business і белізький Bear Capital.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram