ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов несподівано став лідером страхового ринку України

"Аска" наростила продажі більш ніж удвічі.

Ахметов несподівано став лідером страхового ринку України
Фото: EPA/UPG

Страхова компанія "Аска", яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, за підсумками першого півріччя несподівано стала лідером страхового ринку України, пише "Коммерсант-Украина".

Компанія наростила продажі на 128%, тобто більш ніж удвічі, що дозволило їй переміститися з 11 місця за підсумками першого півріччя 2011 року на перше. Найбільшу питому вагу в страховому портфелі компанії має страхування майна, добровільне медстрахування, автострахування.

У прес-службі СК повідомили, що в другому кварталі компанія виграла кілька тендерів, що і дозволило їй суттєво наростити продажі. Конкуренти "Аски" вважають, що лідерство компанії забезпечили договори страхування декількох великих об'єктів у рамках СКМ.

Зазначимо, що лідером страхового ринку України після першого кварталу була "АХА Страхування", яка контролюється французькою AXA Group. Зараз вона опустилася на друге місце. Третє місце посідає СК "Провідна", а колишній багаторічний лідер ринку "Оранта" випала з трійки, опустившись на четверте місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram