ГоловнаКультура

Кінофестиваль Docudays UA цього року пройде онлайн через коронавірус

Спочатку фестиваль перенесли з кінця березня на кінець квітня.

Кінофестиваль Docudays UA цього року пройде онлайн через коронавірус
Фото: Docudays UA

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA цьогоріч відбудеться онлайн через карантин, пов'язаний з епідемією коронавірусу.

Як повідомляє пресслужба кінофестивалю, в онлайн-форматі він пройде з 24 квітня по 3 травня.

Усі фестивальні покази й онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажання кожен глядач може зробити внесок за перегляд на будь-яку суму.

"Рішення зробити онлайн-фестиваль наприкінці квітня було для нас непростим, - коментує Вікторія Лещенко, програмна директорка Docudays UA. - Звичайно, жодна віртуальна подія не замінить фізичної. І почуття режисерів, коли фільми не потрапляють на екрани кінотеатрів, ми добре розуміємо. Цей фестиваль - наш акт солідарності зі світовим культурним співтовариством і спосіб підтримати наших глядачів і глядачок під час кризи".

У фестивалю буде три компоненти: публічні онлайн-трансляції дискусій, лекцій і розмов з режисерами і критиками на сайті docudays.ua; віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де будуть доступні 50 фільмів з програми фестивалю; ексклюзивні онлайн-події для тих, у кого є індустріальна акредитація.

Нагадаємо, 17-й Docudays UA присвячений темі дорослішання.

Спочатку він мав відбутися наприкінці березня, але через коронавірус його перенесли на кінець квітня. Оскільки карантин в Україні продовжили до 24 квітня, проведення фестивалю в його звичайному форматі неможливе.

Відзначимо, що це не єдина велика культурна подія в Україні, яку перенесли через карантин: "Книжковий Арсенал" перенесли на кінець серпня, так само, як і кінофестиваль "Молодість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram