ГоловнаКультура

Померла французька співачка Марі Лафоре

Її хіт використовували в радянській заставці для прогнозу погоди.

Померла французька співачка Марі Лафоре
Мари Лафоре в 1994 году
Фото: wikipedia.org

У швейцарському місті Женолье померла знаменита французька співачка Марі Лафоре. Їй було 80 років.

Як повідомило RFI, про смерть співачки 3 листопада поінформувала її дочка Ліза Азуелос.

Марі Лафоре (справжнє ім'я Майтена Марі Бріжитт Думенак) народилася 1939 року у французькому місті Сулак-сюр-Мер (департамент Жиронда). У 19 років вона замінила хвору сестру на конкурсі "Народження зірки" і завоювала перемогу.

У 1960 році разом з Аленом Делоном Марі Лафоре знялася в картині режисера Рене Клемана "На яскравому сонці". У 1961 році зіграла головну роль у фільмі "Золотоока дівчина" за романом Оноре Бальзака.

Слава співачки прийшла до Марі Лафоре 1963 року разом з її першим хітом "Les vendanges de l'amour".

У країнах колишнього Радянського Союзу Лафоре стала відома з кінця 1960-х - початку 1970-х років завдяки аудіопублікаціям у журналі "Кругозір" і музичним радіопередачам Віктора Татарського. Навіть ті, хто ніколи не чув про Марі Лафоре, не могли не знати мелодію її хіта "Манчестер і Ліверпуль" (композитор Андре Попп), яка довго служила заставкою для прогнозу погоди в програмі "Время".

Вона також виконувала такі відомі хіти, як "Ivan, Boris et moi", присвячену Beatles пісню "Il a neigé sur Yesterday", "Viens sur la montagne", "Marie douceur, Marie colère", "Viens, Viens" і "Que calor la vida ".

У 1978 році Марі Лафоре переїхала до Швейцарії, де відкрила картинну галерею. У 2005 році після тридцятирічної перерви вона знову дала серію концертів на сцені паризького Театру Буфф. Це було її останнє турне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram