ГоловнаКультура

Міністр культури не збирається застосовувати адмінпокарання до хору імені Верьовки

"Я вважаю, що треба зробити висновки всім і більше так не робити".

Міністр культури не збирається застосовувати адмінпокарання до хору імені Верьовки
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що не збирається застосовувати до хору імені Григорія Верьовки адміністративні покарання після пісні про підпал будинку ексголови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"З мого боку - ні", - відповів Бородянський на питання, чи буде адміністративне покарання для хору імені Верьовки після виступу в програмі "Вечірній квартал".

Він також зазначив, що пісня про Гонтареву була "неприпустимою".

"Те, що сталося, на мій погляд, неприпустимо. Це не смертельно, це неприпустимо. Я вважаю, що треба зробити висновки всім і більше так не робити", - додав міністр.

Нагадаємо, 20 жовтня в мережі з'явилося відео "Кварталу 95", у якому шоумен Євген Кошовий разом з хором імені Григорія Верьовки заспівав пісню "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала" про згорілий будинок колишньої голови НБУ Гонтаревої.

Після того як ролик викликав резонанс у соцмережах і ЗМІ, керівник колективу Зеновій Корінець розповів, що хор часто працює за контрактами, а цього разу "Квартал 95" заплатив їм 30 тис. гривень за виступ. При цьому він визнав, що знав повний текст пісні. Він також заявив, що рішення про виступ приймав він сам, а не колектив і що він повинен перепросити Гонтареву. Також Корінець пізніше заявив, що готовий звільнитися, "щоб не нашкодити колективу".

"Квартал" же заявив, що "має повне право на гумор і сатиру" і продовжить займатися своєю справою, і висміяв міністра культури Володимира Бородянського і міністра економіки Тимофія Милованова, які розкритикували номер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram