ГоловнаКультура

Стали відомі переможці другої Бієнале молодого мистецтва

Перше місце зайняв Петро Армяновський з фільмом "Гірчиця в садах".

Друга Бієнале молодого мистецтва, яка проходить в Харкові, оголосила переможців конкурсу.

Як повідомляє пресслужба, перше місце зайняв Петро Армяновський з фільмом "Гірчиця в садах".

Кадр з роботи Петра Армяновського "Гірчиця в садах"
Фото: Бієнале молодого мистецтва
Кадр з роботи Петра Армяновського "Гірчиця в садах"

На другому місці - etchingroom1 (Христина Ярош і Анна Ходькова) з графічним триптихом, і третє - Лія і Андрій Достлєви з проєктом "Казкові замки Донецька".

Кураторами основної програми цієї бієнале були Анастасія Євсєєва, Дарина Скринник-Миська і Борис Філоненко. Вони відібрали 45 проєктів для основної виставки з 400 заявок на тему "Здається, я заходжу в наш сад", яка стала головною темою нинішньої бієнале.

Переможців обирало журі, куди увійшли: кураторка Яра Бубнова, заступник директора Мистецького Арсеналу Юлія Ваганова, куратор і художник Антон Відокль, куратор Девід Елліотт і художниця Влада Ралко.

Петро Армяновський був серед переможців першої бієнале, яка відбулася в Києві в 2017 році. "Я дуже зворушений "Гірчицею в садах", - говорить Антон Відокль. - Це глибоко особистий і складний коментар до війни на Донбасі".

"Графічна інсталяція etchingroom1 Untitled не без гумору представляє схематичний, дістопічний погляд на нинішнє місто. Прості, але захоплюючі, ці малюнки передають різкий трансгуманний погляд на сучасне життя, в якому економне використання графічних ліній дає стільки ж потужності висловлювання, скільки і простір на полотні" , - коментує Девід Елліотт.

Роботи Анни Ходькової і Христини Ярош
Фото: Віктор Височин
Роботи Анни Ходькової і Христини Ярош

"Через пам'ять і її переміщення, кадри з аудіовізуальної роботи Андрія Достлєва і Лії Достлєвої "Казкові замки Донецька" викликають напівзабуте, дитяче минуле, щоб висловити тужливе, невизначене майбутнє. Ностальгія - зазвичай втіха для тих, хто розчинився в нинішньому, але тут вона використана сардонічно, як жахлива і очищувальна зброя", - говорить Девід Елліотт.

Андрій і Лія Достлєва, з серії Казкові замки Донецька, 2018
Фото: www.liadostlieva.org
Андрій і Лія Достлєва, з серії Казкові замки Донецька, 2018

Бієнале молодого мистецтва триватиме до 31 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram