ГоловнаКультура

Фільм "Додому" Нарімана Алієва отримав три премії від українських кінокритиків

Відбулася друга церемонія вручення національної премії "Кіноколо".

Фільм "Додому" Нарімана Алієва отримав три премії від українських кінокритиків
Фото: Артхаус Трафик

24 жовтня відбулося відкриття третього кінофестивалю "Київський тиждень критики". На ньому вручили другу Національну премію кінокритиків "Кіноколо".

Як повідомляє пресслужба кінофестивалю, з трьома призами пішов фільм "Додому" Нарімана Алієва, дві нагороди - у "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча.

Найкращим повнометражним ігровим фільмом стала картина Нарімана Алієва. Він же отримав приз за режисуру, а виконавець однієї з головних ролей - Ахтем Сеітаблаєв - за акторську роботу.

"Мої думки тихі" відзначили як "Відкриття року" (премію вручають найкращому дебюту), а виконавицю однієї з головних ролей - Ірму Вітовську - за її акторську роботу.

Найкращим документальним фільмом стала робота Наді Парфан "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Найкращою анімацією - "Любов" Микити Лиськова.

Найкраща ігрова короткометражна робота - "У нашій синагозі" Івана Орленка.

Національна премія українських кінокритиків "Кіноколо" заснована торік і вручається українським фільмам і кінематографістам у 8 номінаціях.

Нагадаємо, кінофестиваль "Київський тиждень критики" відкрився фільмом Бертрана Бонелло "Малятко зомбі". Фестиваль триватиме до 30 жовтня, і там покажуть як свіжі фестивальні хіти, так і американську класику ("Таксист", "Апокаліпсис сьогодні"), і українські фільми з картинами-римами, підібраними самими режисерами. Докладна програма – за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram