ГоловнаКультура

Український культурний фонд оголосив свої грантові програми на 2019 рік

Сукупно бюджет грантів становить 641 млн гривень.

Український культурний фонд оголосив свої грантові програми на 2019 рік
Фото: Український культурний фонд

31 січня виконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів представила нові конкурсні програми Фонду на 2019 рік.

Про це повідомляє Читомо.

Першими програмами, на які вже відкрили реєстрацію, стали:

- «Створюємо інноваційний культурний продукт» (81 млн гривень) - програма спрямована на створення умов для культурного самовираження шляхом створення інноваційного конкурентоспроможного культурного продукту;

- «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти» (70 млн гривень) - програма складається з чотирьох лотів: «Освітні програми», «Мобільність і програми обміну», «Резиденції», «Дебюти».

Наступними будуть відкриті для прийому заявок програми «Український культурний монітор» (10 млн гривень), «Знакові події для української культури» (60 млн гривень), «Посилення потужності українського аудіовізуального сектору» (400 млн гривень), «Інклюзивне мистецтво» (20 млн гривень).

Ще дві програми - «Промоція культури і місцевий розвиток» і «Розвиток зв'язків - будівництво мереж» - наразі на доопрацюванні і незабаром з'являться на сайті Українського культурного фонду.

Планується запустити всі програми поступово в першій половині 2019 року.

Термін реалізації проектів програми - до 31 жовтня.

Нагадаємо, що Український культурний фонд створено 2017 року. Його завдання - сприяти розвитку національної культури і мистецтва в країні, забезпечити сприятливі умови для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

2019 року бюджет УКФ становить 708 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram