ГоловнаКультура

Польща висунула на "Оскар" "Холодну війну" Павла Павліковського

Попередній його фільм "Іда" отримав нагороду в 2015 році.

Польща висунула на "Оскар" "Холодну війну" Павла Павліковського
Кадр из фильма "Холодная война"
Фото: Festival de Cannes

Польща визначилася з національним претендентом на "Оскар" у категорії "Найкращий іноземний фільм".

Як повідомляє Variety, на "Оскар" висунули новий фільм Павла Павліковського "Холодна війна".

"Холодна війна" брала участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю цього року, де Павліковський отримав приз за режисуру.

Попередній фільм режисера "Іда" був відзначений нагородою Американської кіноакадемії в номінації "Найкращий іноземний фільм".

В Україні "Холодна війна" вийде в прокат 8 листопада. Це історія кохання між композитором і солісткою народного хору в післявоєнній Польщі.

1 жовтня - дедлайн для всіх країн, які представляють свої фільми на "Оскар". На сьогодні претендентів оголосили Бельгія (фільм "Дівчина"), Франція ("Спогади про війну"), Італія ("Догмен"), Угорщина ("Захід" Ласло Немеша), Ісландія ("Жінка на війні", знята за участю України), Ліван ("Капернаум"), Мексика ("Рим"), Румунія ("Мені все одно, якщо ми увійдемо в історію як варвари"), Швеція ("Кордон"), Туреччина ("Дика груша"), Південна Корея ("Палаючий") та інші. Україна висунула на "Оскар" фільм "Донбас" Сергія Лозниці.

Тепер Американська Кіноакадемія повинна прийняти всі документи і затвердити лонг-ліст усіх претендентів на включення в номінацію. Пізніше буде складено шорт-ліст із 9 фільмів, а потім - фінальна п'ятірка номінантів. Детальніше про механізм роботи номінації "Найкращий іноземний фільм" на "Оскарі" – в статті на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram