ГоловнаКультура

На Марину Абрамович напали на власній виставці у Флоренції

Нападник заявив, що це було "для мистецтва".

На Марину Абрамович напали на власній виставці у Флоренції
Марина Абрамович
Фото: TED Ideas

Чоловік ударив художницю Марину Абрамович по голові картиною з її портретом на відкритті ретроспективної виставки Абрамович "The Cleaner" у музеї Palazzo Strozzi у Флоренції.

Як повідомляє artnet.com, Абрамович не зазнала жодних фізичних ушкоджень.

За словами директора музею Артуро Галансіно, це сталося у дворі Palazzo Strozzi. Після нападу Галансіно опублікував в Instagram їхнє спільне фото, стверджуючи, що все гаразд.

"Серед натовпу був чоловік зі спотвореною картиною мого обличчя. Він підійшов до мене, дивлячись у вічі. Я посміхнулася йому, думаючи, що це подарунок для мене. Через кілька секунд я побачила, як змінилося його обличчя. Він різко вдарив мене портретом, картина порвалася - і я опинилася всередині рами. Все сталося дуже швидко", - розповіла Абрамович італійській газеті La Repubblica.

За даними видання, нападник - Вацлав Пісвейц, 51-річний чеський художник, який проживає у Флоренції. Він і створив портрет, яким ударив художницю. Після події Абрамович запитала у кривдника, навіщо він це зробив: "Я мусив зробити це для свого мистецтва", - відповів Вацлав. Художниця додає, що спершу злилася, але тепер відчуває "співчуття" до свого супротивника.

Нагадаємо, цього року в Україні вийшов переклад автобіографії Марини Абрамович "Пройти крізь стіни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram