ГоловнаКультура

Docudays UA організовує проект культурної дипломатії

"See Ukraine: Порожній постамент" повезуть у Мадрид, Мюнхен і Париж.

Docudays UA організовує проект культурної дипломатії
Фото: Docudays UA

З жовтня по грудень 2018 фестиваль кіно про права людини Docudays UA організовує проект культурної дипломатії "See Ukraine: Порожній постамент".

Як повідомляють організатори, цього року проект поїде в Іспанію, Німеччину і Францію, де покаже сучасні документальні фільми українських режисерів, виставку художників з України, а також проведе публічні дискусії.

"Цього року концепція називається "Порожній постамент" і є спробою проаналізувати ситуацію, яка склалася в Україні. Процес декомунізації підштовхнув до обговорення суспільних цінностей і переосмислення канону української історії. Фігури з минулого, до яких зникла довіра, зазнали краху. Нові герої ще не з'явилися. Ситуація "порожнього постаменту" провокує пошук героїв нового часу", - йдеться в описі проекту.

У жовтні проект поїде в Мадрид, у листопаді - в Мюнхен, а в грудні - у Париж.

У кінопрограму включили "Явних ознак немає" Аліни Горлової, "Домашні ігри" Аліси Коваленко, "Вона і війна" Марії Кондакової, "Какофонію Донбасу" Ігоря Мінаєва, "Дельту" Олександра Течинського і "Діксі ленд" Романа Бондарчука.

Виставковий проект курирує Олександр Михед. В експозиції представлять роботи Костянтина Зоркіна, Євгена Никифорова, Віталія Кохана, Валерія Милосердова, Сергія Радкевича й інших, а також архівні фотографії Марка Залізняка.

У дискусіях візьмуть участь українські й іноземні журналісти, правозахисники та художники.

Деталі проекту - на сайті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram