ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" пригрозили усунути Україну від майбутніх конкурсів

Офіційний лист відправили Кабміну минулого тижня.

Європейська мовленнєва спілка (EBU) 23 березня відправила Кабінету Міністрів України лист, у якому попереджає: Україну можуть виключити з майбутніх конкурсів "Євробачення", якщо влада не дозволить в'їхати в країну російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій.

Лист, підписаний головою EBU Інгрід Дельтенре, оприлюднено на сайті Oikotimes, який присвячено "Євробаченню". Його достовірність підтвердили "Німецькій хвилі" в EBU.

Фото: oikotimes.com

Фото: oikotimes.com

"Жодна з країн-господарів раніше не перешкоджала виступу якогось артиста на "Євробаченні", і EBU не хотіла б у 2017 році створювати прецедент. Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крок", - йдеться в листі. Як можливий наслідок - Україну можуть виключити з майбутніх конкурсів, повідомила Дельтенре.

Згідно з текстом документа, кілька країн уже звернулися в EBU з критикою українського рішення і заявили, що обмірковують можливість покинути конкурс. "У нас немає жодної інформації про те, що Юлія Самойлова може становити загрозу національній безпеці України", - йдеться в листі.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд російській конкурсантці Юлії Самойловій, тому що вона незаконно перетнула кордон для виступу у 2015 році в окупованому Росією Криму. Вона мала представляти Росію з піснею Flame Is Burning.

"Євробачення" відбудеться 9-13 травня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram