ГоловнаКультура

Керівників закладів культури будуть призначати на конкурсних засадах

Кабмін передав відповідний законопроект у Раду.

Керівників закладів культури будуть призначати на конкурсних засадах
Фото: Дарья Бадьер

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про контрактно-конкурсну форму роботи у сфері культури. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр

, міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"Уряд схвалив внесений міністерством проект закону про контрактно-конкурсну форму роботи у сфері культури. Передаємо в парламент", - написав Кириленко у своєму Твіттері.

За словами Кириленка, Мінкультури внесло цей законопроект ще в лютому. Зараз він пройшов узгодження в усіх міністерствах і повністю готовий, щоб парламентська коаліція його розглянула і підтримала.

"Це простий закон, але він унормовує питання, яких довго в Україні ніяк не вирішували. Після ухвалення всі керівники всіх установ культури без винятку, не тільки державної, а й комунальної форми власності, будуть проходити обов'язковий конкурс, і після того з ними підписуватимуть контракт, з переможцем конкурсу, терміном дії на 5 років", - заявив Кириленко під час засідання Кабміну.

За словами міністра, після ухвалення цього закону ті керівники, які зараз на безстрокових трудових договорах, протягом року муситимуть пройти конкурс. Ті ж, хто має чинний контракт, після закінчення його терміну також проходитиме конкурс.

Нагадаємо, впровадження контрактної форми роботи в українських театрах і культурних установах є одним із чотирьох основних напрямків реформ у сфері культури, про які раніше говорив Кириленко. Важливим пунктом цієї реформи також є підтримка національного кіновиробництва. Також заплановано зробити прозорим розподіл коштів, які використовує міністерство. І, нарешті, найскладнішою реформою у сфері культури міністр назвав зміни в системі охорони культурної спадщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram