ГоловнаКультура

Новий роман Людмили Таран про жінку та межі приватного

Роман "Дзеркало єдинорога" Людмили Таран вийшов у львівському видавництві "Піраміда", а в середу, 18 листопада був презентований у київській книгарні "Є".

Новий роман Людмили Таран про жінку та межі приватного

У книжці розповідаються інтимні історії членів однієї київської родини, на тлі яких відбувається метафізичний діалог нашої сучасності із Ольгою Кобилянською про Жінку та межі приватного. Ті, хто вже прочитав роман, виступаючи на презентації поділилися деталями сюжету - мова йде про жінку, яка незримо спілкується з покійною письменницею і, начебто, є її реінкарнацією. А один з синів героїні має спогади про минуле життя, де він був братом Кобилянської Максимом.





Письменниця розповіла, що на єдинорогів натрапила в одному із залів французького палацу, де висіли п´ять старовинних гобеленів

Розмова швидко перейшла на тему жіночої прози взагалі.

Роксана Харчук подарувала авторці власноруч виготовлену марлеву пов´язку.


Дмитра Дроздовського модератор запросив до слова, аби додати розмові маскулінності.

Довідка порталу "Буквоїд":

Людмила Таран. Поет, прозаїк, літературний критик, журналістка. Народилася на Київщині. Закінчила філологічний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка.

Авторка поетичних збірок: «Глибоке листя» (К.: Молодь, 1982), «Офорти » (К.: Рад. письменник, 1985), «Крокви» (К.: Молодь, 1990), «Оборона душі» (К.: Український письменник, 1994), «Колекція коханок» (Л.: Кальварія, 2002), «Книга перевтілень» (К.: Факт, 2004) та книжок прози: «Ніжний скелет у шафі» ( К.: Дуліби, 2006) та «Любовні мандрівки» (К.: Факт, 2007). Людмила Таран також авторка книг літературно-критичних статей «Енергія пошуку» (К.: Рад. письменник, 1988), «Жіноча роль» 

(К.: Видавництво Соломії Павличко «Основи», 2007), книжки інтерв’ю «Гороскоп на вчора і на завтра» (К.: Рада, 1995), книг статей та інтерв’ю «Жінка і чоловік: долаючи стереотипи» (К.: Факт, 2002), «Київські рипіди» (К.: Фенікс, 2007). Упорядниця, авторка статей до книжок «Жінка як текст. Емма Андієвська, Соломія Павличко, Оксана Забужко. Фраґменти творчості й контексти» (К.: Факт, 2002) та «Тіло чи особистість?» (К.: Грані-Т, 2007). 

Член Національної Спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Нагороджена Орденом Св. Великомучениці Варвари (УПЦ КП).

Лауреат премій імені Олександра Білецького, Василя Мисика (1996) та Мистецької премії «Київ» імені Євгена Плужника (2005).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram