Ірпінь забезпечує житлом лікарів та медперсонал

22 грудня в мікрорайоні Романівка в Ірпені ми урочисто відкрили гуртожиток для працівників центральної міської лікарні і вручили ключі від перших 9-ти кімнат.

Фото: Надано автором

Серед новоселів – лікарі та медичні сестри, люди різного віку і з різними життєвими історіями. Одна молода сім’я переїхала із зони АТО і має намір залишитися в Ірпені. Практику надання соціального житла працівникам бюджетної сфери ми відродили минулого року. Перші 14 кімнат у новобудовах вручили молодим вчителям. Тоді ж пообіцяли найближим часом потурбуватися і про медичних працівників.

Погляд зупинили на недобудованому об’єкті. Перший поверх був збудуваний і заселений ще у 1989 році, другий – почали у 2007-ому, але так і не добудували. За півроку ми утеплили приміщення, замінили вікна та комунікації (електрику, каналізацію), встановили нові газові котли, капітально відремонтували 20 кімнат, 2 кухні, санвузли, встановили окремі лічильники для води та електроенергії. Всі роботи виконали за рахунок бюджету розвитку міста.

Фото: Надано автором

Цей гуртожиток – лише початок. Цього року будемо проектувати 200 квартир для медичних працівників. Бо чудово розуміємо, що без цього не можна досягти нашої головної мети – перетворити Ірпінь на місто здоров’я. Адже комфортні умови праці, які ми активно створюємо в місті, ніякі затишні стіни та новітня техніка в медичних установах самі по собі не дадуть бажаного результату. Для якісних медичних послуг необхідні хороші фахівці. А про них треба турбуватися.

Фото: Надано автором

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram