ГоловнаБлогиБлог Вікторії Матоли

Сінний: продовження

За кілька днів після публікації матеріалу “14 багатоповерхівок на місці “Сінного ринку”?” в редакцію зателефонував Ігор Єгоров, керівник громадської організації “Антикорупційний підприємницький фронт”, і надав ряд документів, датованих кінцем минулого року, котрі підтверджують, що на місці “Сінного” таки планують збудувати 14 багатоповерхівок.

3 грудня минулого року проект забудови затвердили в ТОВ “Емпоріум пропертіз”, що виступає замовником забудови. Йдеться про проект забудови (головний архітектор проекту Бородкіна А.Ю.), що складається з 14 будинків. Один 7-поверховий офісний центр і 13 житлових будинків, висотою від 7 до 23 поверхів. У 10 із 13 будинках відводиться площа для офісних приміщень.

Напередодні — 2 грудня минулого року — відповідний проект розглянули в ТОВ “Українська будівельна експертиза” і надали експертний звіт.

У ньому, зокрема, йдеться, що на місці “Сінного” планують також збудувати двоповерховий підземний паркінг на 752 машиномісця, а також павільйон “Сінний” на 80 м ².

Крім цього, йдеться про будівництво Центру дошкільного розвитку, кафе на 24 посадкових місця та супермаркету “Novus”.

Наприкінці документу зазначається, що “у процесі розгляду проекту за зауваженнями ТОВ “Українська будівельна експертиза” проектною організацією за погодженням із замовником у проект внесені зміни і доповнення”. “Відповідальність за внесення змін в усі примірники проекту покладаються на генпроектувальника та замовника”, - йдеться в тексті.

У проекті прогнозується, що будівництво триватиме 51 місяць, тобто чотири роки і три місяці.

У “Київміськбуді”, який виступає генеральним підрядчиком забудови, запевняли кореспондента LB.ua, що затвердженого проекту немає. Наразі очікуємо нових коментарів компанії.

Вікторія Матола Вікторія Матола , Журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram