ГоловнаБлогиБлог Тараса Семенюка

На каштанах всіх розвели

Останнім часом в Києві багато шуму було довкола новосаджанців каштанів, які київська влада закупила в італійської фірми Vivai Sandro Bruschi.

10 квітня їх офіційно висадив мер Києва Олександр Попов. Всі очікували червоного цвіту на молоденьких деревах, проте побачили білий. В чому ж причина такої несподіванки. Попри вже відому всім позицію міської влади, пропоную прочитати відповідь менеджера Марко Менікіні фірми Vivai Sandro Bruschi, на запит який я як урналіст надіслав йому з проханням прояснити хто ж таки підмінив саджанці. І в отриманій відповіді виплили дуже цікаві факти і.... особа, такий собі Максим Петухов, який, зі слів менеджера італійської фірми, вів з ним переписку та оформляв документи.

Отож, подаю погляд і відповідь італійського менеджера Марко Менікіні фірми Vivai Sandro Bruschi щодо всієї ситуації довкола італійських каштанів.

Переклад автора

“Доброго дня Тарасе

Наша компанія "Vivai Sandro Bruschi" продала фірмі “Флорекс” велику парітію саджанців каштану Aesculus carnea (латинське слово “carnea” означає мясистий - прим.) висотою від 20 до 30 см. Представником фірми Флорекс був пан Максим Петухов.

Саджанці походять з різних садів північної Італії. На момент приїзду пана Максима ми йому показували саджанці типу Aesculus carnea з насіння але не Aesculus carnea Briottii, крім того серед них власне і росли також каштани типу Aesculus hippocastanum з білими квітками.

Найбільші дерева з усіх вирощених саджанців були з білими квітками тому що l'Aesculus hippocastanum розвивається швидше, але пан Максим відповів що і ці також підійдуть бо вони фактично були найбільші і найгарніші, він це підтвердив персонально. Ми ж відповідно цей продукт відправили фірмі Флорекс.

Пан Максим також попросив щоб у інвойсі ми змінили назву на Aesculus carnea Briottii, відповідно ми слідували директивам які від нас вимагали. У першій відправці дерев для Флорекс, але по документах проведена на фірму “Зелена садиба”, пан Максим купив найбільші саджанці (про які мова йшла вище PS) і зрозуміло, що вони могли були з білими квітками.

Також у рахунковому бланку яку ми отримали, була вказівка, щоб написати наступне "Aesculus carnea, baumannii" це означає що замовник розумів прекрасно що це за саджанці і якого кольору квітки будуть. (в телефонній розмові італієць мені уточнив, що пан Максим знав, що це будуть білі квітки на деревах, проте просив замінити замовлення на червоні, проплатив за червоні, які дорожчі. Але повіз саджанці з потенційно білими квітками каштанів)

В нас міститься вся переписка яку ми здійснювали.

Різновидність класу Carnea має цвітіння від білого до червоного, але не “червоного” тільки. (тобто мова йде про те, що клас цих каштаніх не передбачає тільки червоного цвітіння, як інформували в Україні, проте передбачає кольори як білі так і червоні. Який колір буде визначити важко, все залежить від генотипу клітин насіння).

Різновидність класу Baumannii має цвітіння тільки “біле”

Фірма Флорексі купила й інші деревця Aesculus , але в інших продавців, не італійців, тому чи можемо ми говорити зараз тільки про нашу фірму? Чи не так? Отже, на завершення хочемо сказати, що ми слідували вказівкам, які нам давав пан Максим Петухов.

Всю повну інформацію ви можете в нього дізнатись.

На завершення хочемо сказати, що протягом двох днів нас не буде в офісі тому не може з вами спілкуватись”.

Сердечні вітання

Марко Менікіні

Фірма Vivai Sandro Bruschi

Тарас Семенюк Тарас Семенюк , політолог
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram