ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

Операція “Капітальний ремонт доріг”: у Гадяцькому районі триває реконструкція автошляхів

Дороги, що не ремонтувалися десятиріччями потребують капітального ремонту. Понад 80% українських автошляхів повністю зношені, 20 відсотків вимагають поточного середнього та ямкового ремонту.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Зрозуміло, що вирішити проблему українських доріг за один день не вдасться. Для цього необхідно мати потужне фінансування та налагоджений план роботи на кілька років.

У Гадяцькому районі на сьогодні вже повністю завершено поточний ремонт доріг. Наступний етап — капітальне будівництво автошляхів. У цьому році наша команда поставила собі за мету: капітально відремонтувати найбільш проблемні шляхи Гадяцького району.

13 доріг потребують негайного ремонту, на ці потреби виділено близько 21 мільйона гривень. 14 мільйонів гривень надійшло із державного бюджету та понад 6 мільйонів — кошти районних і сільських рад.

Зараз розпочато ремонт дороги загального користування місцевого значення Римарівка—Красна Лука. Цей автошлях перейшов на баланс Державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області». Загалом на ремонтні роботи дороги виділено 688 тисяч гривень. З них 522 тисячі гривень — фінансування із держбюджету,а 83 тисячі гривень — районні кошти (в тому числі 30 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію) та 83 тисячі гривень — сільський бюджети.

Капітальний ремонт дороги Римарівка – Красна Лука

На цій ділянці роботи виконує місцеве товариство “Гадячшляхбуд”. Уже прокладено понад 180 метрів асфальтного покриття шириною 6 метрів. Це звичайна сільська дорога, за державними стандартами її ширина не може бути ні більшою, на меншою.

Я розумію, що питання неякісних доріг розв'язується не за один рік, але якщо ми з цим впораємося, Україна нарешті зможе отримувати додаткові надходження у бюджет від розвитку транспортної інфраструктури. І, головне, наші шляхи стануть більш безпечними і зручними. Зараз недостатньо ресурсів, щоб відремонтувати всі шляхи одночасно. Але я переконаний, що невдовзі наші автошляхи будуть не гірші за європейські.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram