ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Допоможемо Порошенку і Клімкіну

За сьогоднішніх обставин надзвичайно простою та зрозумілою мусить бути українська зовнішньополітична доктрина.

Наших геополітичних друзів, ворогів та тих, хто вичікує, ідентифікувати дуже легко: після окупації Росією Криму та частини Донбасу міжнародні інституції, зокрема ООН, кілька разів зверталися до теми України, і голосування з цих питань дали чітке розуміння того, як держави-члени ООН ставляться до нашої крани.

Як відомо, в ООН було, як мінімум, два показові, тестові голосування з огляду на визначення ставлення всіх держав до України. Перше було ще у 2014 році в контексті голосування за резолюцію Генасамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України. Друге голосування - за обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН у 2015 році.

З цих голосувань чітко видно, що держави, що потребують особливої роботи нашого зовнішньополітичного відомства, і як результат – в багатьох з цих країн вже третій рік не призначено послів або не замнінено послів доби Януковича, які обґрунтовували «руськоміровський» вибір України!

Так, не призначені посли в Білорусі, Вірменії, Казахстані, Грузії, Чехії, Словаччині, Румунії...

Відсутні посли також в Данії, Швеції, Швейцарії…

Досі не призначено керівника місії України при НАТО!!!

Тож, настав час громадськості допомогти Президенту Порошенку та міністру закордонних справ Клімкіну негайно призначити професійних та патріотичних дипломатів!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram