ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

Науковець роздмухує міжнародний скандал

Так уже повелося в нашій країні, що поки ми пускаємо гостей до столу, вони вилазять на стіл. Деякі росіяни позволяють собі приїхати в Україну і заявляти, що бачте, Крим належить Росії, що державною мовою повинна бути російська. Тепер же нас хочуть навчити, хто повинен бути українським героєм!

Фото: EPA/UPG

Днями до нас «завітав» німець польського походження Ґжеґож Россолінський-Лібе і на цілком офіційному рівні, в приміщенні посольства Німеччини хоче розповісти нам, що Бандера – фашист, який вбивав євреїв, поляків, українців, а УПА проводила етнічні чистки. Цитата з праці Россолінського-Лібе “Свято фашизму і військових злочинів в Едмонтоні. Політичний міф і культ Степана Бандери в мультикультурній Канаді”:

“Міф Бандери змусив частину української діаспори в Канаді та інших країнах вшановувати фашистського, антисемітського і радикально націоналістичного політика, прихильники якого не тільки прагнули співпрацювати з нацистами, але також убивали євреїв, поляків, росіян, тих українців, які не були націоналістами, та інших людей в Україні, котрі сприймалися як вороги священної ідеї нації”.

Завдяки зусиллям небайдужих українців та ВО «Свобода», слід зазначити, що лекції німецького псевдоісторика польського походження скасували у Дніпропетровську та Києві. Керівництво Національного гірничого університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Всеукраїнського Центру Вивчення Голокосту "Ткума" та Київської Торгово-промислової палати, де мали відбутися антиукраїнські лекції, відмовили у наданні приміщення організаторам лекцій, які спотворюють історію України та розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Залишилась одна лекція, яка повинна відбутись 1 березня у приміщенні посольства Німеччини. І найцікавіше те, що подібні провокації організовує представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, яка нещодавно організувала ще одну подію, яка стала скандально відомою. Це була аморальна, порнографічна виставка «Українське тіло», яку проводили в приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська академія». Нагадаю, що в результаті виставку закрив президент академії Сергій Квіт, а керівництво могилянської організації, яка була співорганізатором виставки, змінено. Та репутація університету після цього суттєво постраждала. Гадаю, що на те саме зараз наражається і посольство Німеччини, адже виходить, що дозволяючи українофобську лекцію у своєму приміщенні, посольство заявляє, що вони підтримують позицію Ґжеґожа Россолінського-Лібе.

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram