ГоловнаБлогиБлог Дмитра Снєгірьова

Операція «Махінація», або Чому коханку Плотницького усунули з посади «міністра»

18 серпня 2016 року в тимчасово окупованому Луганську відбулося чергове пленарне засідання так званої «Народної Ради» самопроголошеної «ЛНР», на якому робота «міністра охорони здоров'я ЛНР» Айрапетян була визнана незадовільною.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» на пленарному засіданні було заслухано інформацію представників «генеральної прокуратури ЛНР» - першого заступника «генерального прокурора» Сергія Гончаренко і начальника так званого «слідчого управління генпрокуратури» Олександра Олександрова.

Фото: dpsu.gov.ua

За словами представників «генеральної прокуратури ЛНР» Айрапетян висунуто обвинувачення у махінаціях з медичними препаратами отриманими з РФ по лінії гуманітарної допомоги та продовженні у «ручному режимі» терміну придатності медичних препаратів, які потім реалізовувалися через мережу аптек.

Примітно, що постанова «генеральної прокуратури ЛНР» про притягнення Айрапетян до відповідальності в якості обвинуваченої вийшла ще 27 червня поточного року, але тільки 11 серпня, після офіційної заяви Айрапетян про задовільний стан здоров'я глави «ЛНР» Плотницького після замаху на останнього, вона була відсторонена з посади «міністра охорони здоров'я» самопроголошеної «республіки».

Нагадаю, 8 серпня об 11.00 аналітичний відділ ГІ «Права справа» оприлюднює повідомлення, в якому йдеться про те, що представники ФСБ РФ наполягають на передачі всіх владних повноважень на території «ЛНР» самопроголошеному «міністру» МДБ Пасічнику, а глава «республіки» Плотницький, внаслідок отриманих під час теракту поранень, оголошується недієздатним.

Після появи інформації аналітичного відділу ГІ «Права Справа» з'являється повідомлення так званого «міністра охорони здоров'я» ЛНР Лариси Айрапетян — коханки Плотницького, про те, що глава «республіки» живий і здоровий. Ця заява Айрапетян заперечує і спростовує повідомлення російських ЗМІ про погіршення стану Плотницького і фактично ламає плани співробітників ФСБ РФ щодо оголошення недієздатності Плотницького. А незабаром, після оприлюднення заяви Айрапетян, з'являється аудіозапис самого Плотницького, в якому він повідомляє, що у нього все гаразд і він наразі на перев'язці.

Відсторонення Айрапетян з посади «міністра охорони здоров'я ЛНР» і відсутність Плотницького на публіці наочно свідчать, що боротьба за владу між протиборчими сторонами на теренах самопроголошеної «ЛНР» загострюється і набуває нових форм.

Дмитро Снєгірьов Дмитро Снєгірьов , Співголова ГІ "Права справа"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram