ГоловнаБлогиОльги Богомолец

Українці — одна з найбільш нещасних націй на планеті

Україна стала однією з найбільш нещасних країн світу, зайнявши 132 місце між Ганою та Угандою згідно з глобальним рейтингом EY Fraud Surveys — авторитетної британської аудиторсько-консалтингової компанії, яка входить до так званої світової “великої четвірки”.

Фото: Макс Левин

З 2013 року ми впали на 45 позицій — це найгірший показник у світі. Тому не дивно, що за цей час з України за кордон у пошуках кращої долі виїхало кілька мільйонів громадян.

Головні причини, за оцінками британських експертів — це погіршення рівня життя людей, що виражається у падінні ВВП на душу населення, скорочення тривалості здорового життя, звуження свободи життєвого вибору, військові дії на сході країни, зростання корупції, негативні очікування щодо майбутнього.

Всі ці фактори — прямий наслідок правління існуючих політичних еліт. Медицина руйнується, освіта деградує, інвестиції до економіки не йдуть через найвищий у світі рівень корупції, за оцінками того ж рейтингу...

За останній рік падіння спостерігається по всім основним індексам — соціального прогресу, екологічної ефективності, процвітання, недієздатності держав... Навіть індекс знання англійської мови в нас впав, незважаючи на те, що ми начебто рухаємося до цивілізованого світу.

Ганебна для такої великої нації, як ми, ситуація консервується тим, що через кілька років після Революції гідності в Україні знову закриті всі соціальні ліфти, і люди не бачать для себе можливості реалізуватися в нашій державі та хоч якось вплинути на ситуацію.

Сьогодні, з наближенням виборів, ми спостерігаємо, як старі політичні еліти у лихоманці починають шукати вихід, як їм утриматися при владі. Інші — які раніше вже невдало керували країною, а тепер опинилися в опозиції — також готуються до тріумфального повернення до владних кабінетів. Але всі вони — єдине ціле, один клас, який протягом 26 років знищував та грабував державу і українців.

Для нас збереження при владі існуючого політичного класу означає одне: країна продовжить деградувати, а люди будуть ставати дедалі більш нещасними. І якщо ми знову, вчергове поміняємо “шило на мило”, то жалітися потім нам доведеться тільки на самих себе.

Ольга Богомолец Ольга Богомолец , капитан запаса медицинской службы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram