ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Кримінальні історії «Л» та «Т»

Попри презумпцію невиновності та всю безпідставність нової кримінальної справи, Генеральний Прокурор публічно говорить про вчинення Тимошенко злочинів ...Це схоже на задачу з трьома невідомими.

Вчинення організації розтрати чужого майна та з корисливих мотивів замовлення та організація вбивства Євгена Щербаня – основний меседж нового «криміналу», де Тимошенко просто «Т», а Лазаренко просто «Л».

Перша частина підозри ґрунтується на висновку про те, що « Л. підтримував близькі особисті стосунки з Т., перебуваючи з нею в інтимному зв’язку.», а тому Т. «вирішила використати його службові і владні повноваження для власного і Л. збагачення». Для цього «власноручно написала та надала Л. документ без дати під назвою «Постановочные вопросы »» та «вирішила впровадити схему розрахунків…за поставку російського природного газу на територію України…». Далі знов « На виконання спільного плану, Т. ініціювала звернення Л. листом до …Міністра оборони РФ Грачова П.С… ». «При цьому Т., …наполягала на внесені в преамбулу…» та таке інше.

Читачу правда не зрозуміло звідки виник борг, оскільки в Постанові чорним по білому написано , що компанія «United Energy Internetional Limited» в рахунок погашення заборгованості ЄЕСУ за отриманий природний газ перераховано 250 млн. доларів США та 200 млн. доларів США відповідно. З яких підстав, ЕЄСУ мало поставляти продукцію Міністерству Оборони РФ за поставлений та оплачений газ не зрозуміло. Але цю «реабілітуючу» обставину прокурори «покрили» сумнівним Рішенням Господарського суду м.Києва від 19 вересня 2012 року про стягнення на користь Міністерства Оборони РФ тих самих 450 млн. доларів США .

Таким чином, влада України визнала в українському суді борг перед Міністерством Оборони Росії якого не існувало. Саме таку маніпуляцію влада провернула у справі RosUkrEnergo AG в 2010 році.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram